Op de foto in Volendams kostuum

Volendams kostuum | een Nederlandse traditie!

Een groepsfoto in Volendams kostuum is een Nederlandse traditie, in de zin dat het al lang bestaat en dat het door veel groepen en families al eens gedaan is. Vaak als er een bijzondere gelegenheid of dag te vieren valt. Of zomaar, spontaan omdat het leuk is. Fotograaf Zwarthoed maakt al foto's in Volendams kostuum sinds 1920. Zijn klanten waren in de eerste plaats de Volendammers zelf en uiteraard ook de bezoekers van deze vissersplaats. Omdat fotograaf Zwarthoed ook echt een fotograaf is die kwaliteit levert, komen veel klanten steeds bij hem terug. Voor een nieuwe foto in Volendams kostuum.

Volendams kostuum | de decors in de fotostudio

Een foto in Volendams kostuum is pas af al deze ook in echt Volendams tafereel gefotografeerd wordt. In onze fotostudio hebben wij 3 decors van herkenbaar en typisch Volendamse plekken.

  • Een traditionele Volendamse schouw
  • De Volendamse haven, met steiger
  • Een origineel Volendamse gevel

Door de ruime opzet van onze fotostudio, kunnen wij het decor aanpassen aan groepen tot 101 personen!
Iedere groep kan bij ons op de foto in Volendams kostuum...

Volendamse kostuum | de accessoires

Bij een origineel Volendams kostuum en bijpassende achtergrond horen ook originele Volendamse accessoires. Fotograaf Zwarthoed let op dit soort details. Hierdoor krijgt u een mooie herinnering aan een leuke dag met uw familie en vrienden. De accessoires heeft fotograaf Zwarthoed verzameld sinds 1920. Want zolang bestaat de fotostudio al in Volendam. Bepaalde stukken zijn gegeven door buurtbewoners of aangekocht op veilingen en markten in de buurt.

Volendams kostuum | reparatie en onderhoud

Onze Volendamse kostuums en accessoires zijn vaak al heel oud en moeten natuurlijk goed onderhouden worden. Alle kleding wordt een aantal malen per week gewassen en gecontroleerd. Mocht er een reparatie nodig zijn, dan wordt dat alleen uitgevoerd door specialisten die weten hoe een Volendams kostuum gerepareerd dient te worden. Is het nodig om een kledingstuk te vervangen dan wordt eerst gekeken of het nog als origineel aan te kopen is. Lukt dit niet dan zit er niets anders op dan het opnieuw te laten maken. Eerst wordt de juiste stof gezocht met het juiste patroon en  kleuren.  Hierbij wordt natuurlijk ook gekeken naar de kwaliteit van het gebruikte materiaal. Vervolgens wordt via origineel patroon en werkwijze het kledingstuk vervaardigt. Deze inspanning ziet u zeker terug in de kwaliteit van de foto. Fotograaf Zwarthoed staat er om bekend de mooiste Volendamse kostuums te gebruiken in de fotostudio.

Wij hopen u en uw groep binnenkort te mogen ontvangen voor een groepsfoto in Volendams kostuum!

Bekijk hier onze prijslijst.